Akşener: Fezlekeler geldiğinde hakkın ve hakikatin yanında duracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Meclis'e gelecek HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekelerle ilgili konuştu.

Akşener: Fezlekeler geldiğinde hakkın ve hakikatin yanında duracağız

"İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir" diyen Akşener, "İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar" ifadesini kullandı ve ekledi:

"Elbette milletimizin hür iradesine saygı duyacağız, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net!"

Akşener'in bu sözleri, Meclis'teki oylamada İYİ Parti'nin "Hayır" oyu kullanabileceği yorumlarına da kapı aralamış oldu.

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, geçen hafta CNN Türk yayınında, “Biz HDP’yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dillerini problemli görüyoruz. Dolayısıyla milletin meclisinde bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz” demişti.

6-8 Ekim olayları nedeniyle dokuz HDP'li vekili hakkında Meclis'e gönderilen fezlekelerle ilgili kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP'nin "Hayır" diyeceği belirtiliyor.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı “Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim. Her bir fezlekenin tek tek içeriğine bakmak lazım. Asıl olan milletvekilliği dokunulmazlığıdır” açıklaması sonrası her milletvekili için ayrı ayrı karar verecek bir yöntemin uygulanacağı ifade ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu 6-7-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları ilgili kamu davasında HDP'li 27. Dönem Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dündar ve Pervin Buldan hakkında fezleke düzenlemişti. Meclis'e gönderilen fezlekelerde "devletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü bozma", "adam öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs", "yağma", "bayrak yakma" gibi suçlamalar yer alıyor.