TSK-PKK çatışmaları nedeniyle 5 köy daha boşaltıldı!

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Şeladize ve Kanimasi kasabaları kırsalında TSK ile PKK arasındaki çatışmalar devem ediyor. Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, çatışmalar nedeniyle bölgede 5 köyün boşaldığını söyledi.

TSK-PKK çatışmaları nedeniyle 5 köy daha boşaltıldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK’ye karşı başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” operasyonu devam ediyor.

Rûdaw muhabiri Naif Ramazan, TSK’nın dün akşamdan beri Dereluk ve Şeladize kırsalındaki Kure Jar dağı ile Kanimasi’deki Kêste Tepesi’nde PKK’liler tarafından yapılan tüneli üç defa bombaladığını söyledi.  

Bombalanan bölgelerin yerleşim yerlerine yakın olduğunu kaydeden muhabirimiz, TSK tarafından atılan havan toplarının Hiror köyü çevresine düştüğünü, Qumriyê ve Brifka köyü kırsalında 3 günden bu yanadır çıkan yangının ise hala devam ettiğini aktardı.

Muhabirimiz ayrıca TSK’nın uçaklarla üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı bildirileri operasyon bölgesine dağıttığını söyledi.

Sabri: Bağdat Devreye Girmeli

Rûdaw’a konuşan Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiğini belirterek, “Ore köyü yolu kapalıydı, bir haftadır vatandaşlarımız gidip gelemiyordu. Bu nedenle Bedêhî köytü üzerinden alternatif bir açtık. Ore’de şu ana kadar da 23 aile var ve köylüler köyü boşaltmamakta direniyor” dedi.

Duhok Valiliği’nin yardımı ile çatışma bölgesinde bulunan köylere insani yardım ulaştırdıklarını anlatan Sabri, Kêste, Hristiyan Çêlka, Edinê, Deşêş ve Serero köylerinin boşaldığını söyledi.

Serbest Sabri, “Türk askerlerinin ilerlemesini durdurmak için bölgeye gelen Irak Sınır Muhafızları 4 noktada konumlanmış. Fakat bu operasyon ve çatışmaların bitirilmesi için Bağdat devreye girmeli” diye konuştu.

Bombardıman ve çatışmalar nedeniyle şu ana kadar 5 bin dönümden fazla ekili arazinin kül olduğunu dile getiren Kanimasi Kasabası Müdürü, zarar ve ziyanın araştırılması için komisyon kurduklarını ifade etti.

Rudaw