Türk Ordusuna ait zırhlı araç vuruldu

Türk Ordusuna ait zırhlı araç vuruldu

KRDNews Haber Merkezi

Maskanah kentinin güneydoğusunda IŞİD’e yönelik operasyon düzenleyen Suriye Ordu güçleri, Türk Ordusuna ait bir zırhlı aracı vurarak kullanılamaz hale getirdi.

Halep’in doğusu ile IŞİD’in elinde bulunan Maskanah kentinin güneydoğusunda operasyon düzenleyen Suriye Ordu güçleri, IŞİD’in elinde bulunan Türk Ordusuna ait Zırhlı Muharebe Aracını (ZMA) vurdu. Cihatçılardan oluşan ve Ankara Hükümetinin desteklediği, Türk Ordusunun da yönettiği Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında El-Bab kentindeki çatışmalar sonrası IŞİD’in eline geçen ACV-15 tipi Türk Ordusuna ait zırhlı araç, Suriye Ordusunun Kaplan Tümeni adlı zırhlı birlikleri tarafından vurularak imha edildi.  ACV-15 ya da daha bilinen adıyla Zırhlı Muhabere Aracı (ZMA) tipi araçlarda RVH TacNav model GPS, LWD Avimo lazer uyarı sistemi, Wegmann 76 mm bomba atar, NBC korunma sistemi ve SNVVS-2 model gece görüş sistemleri bulunmaktadır. Aracın üzerinde 25 mm'lik top ve 7.62 mm'lik eşeksenli makinalı tüfekle donatılmış tek kişilik taret bulunmaktadır.

Maskanah siloları, Jidiet Kabir ve Jidiet Sabir bölgelerinde devam eden çatışmalarda IŞİD2liler Suriye Ordusu karşısında geri çekiliyorlar. Rakka’ya yönelik bir kara harekatı gerçekleştirmek isteyen Suriye Ordusu, daha hızlı ilerlemek amacıyla bölgeye zırhlı birliklerini sevk etmiş durumda