Türkiye, Suriye’deki en büyük askeri gözlem noktasını boşalttı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk kuvvetlerinin Suriye’de konuşlandığı en büyük nokta olan, Kuzey Hama kırsalındaki Morek gözlem noktasını bu sabah tamamen boşalttı.

Türkiye, Suriye’deki en büyük askeri gözlem noktasını boşalttı

Morek kasabasındaki yerel kaynakların DPA’ya verdiği bilgiye göre Suriye ordusu tarafından bir yıldan fazla bir süredir kuşatılmış olan Kuzey Hama kırsalında bulunan Morek’teki gözlem noktasından bu sabah TSK’ya ait onlarca askeri araç ve kamyon ayrıldı.

Yerel kaynaklar, gözlem noktasını boşaltma çalışmalarının son iki gündür 24 saat boyunca devam ettiğini de ekledi.

Rejim güçlerine yakın kaynaklar ise Suriye ordusuna bağlı mühendislik ekiplerinin, Türk kuvvetlerinin Şam-Halep uluslararası yoluna bitişik üs yakınına yerleştirdiği tüm toprak siperleri bugün ortadan kaldıracağını bildirdi.

Türk kuvvetleri, Hama kırsalındaki Morek üssünü tahliye etmeye geçtiğimiz ay başladı ve askeri ve lojistik teçhizat taşıyan ilk araç konvoyu 20 Ekim’de hareket etti.

Türk güçleri ayrıca geçtiğimiz Çarşamba akşamı Kuzey Hama kırsalında yer alan Şir Mağar’daki bir başka Türk gözlem noktasını İdlib’in güney kırsalındaki Kavfakin noktasına doğru tahliye etmeye başladı.