Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş Erbil’de

Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş, beraberindeki heyet ile Erbil’e geldi. Muş’un yarın Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başkan Mesud Barzani tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş Erbil’de

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Bağdat’taki temaslarının ardından Erbil’e geldi.

Uluslararası Erbil Havalimanı’nda Kürdistan Bölgesi Sanayi ve Ticaret Bakanı Kemal Müslüm, Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Erbil Valisi Omid Xoşnav ve Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay tarafından karşılandı.

Muş yarın Erbil’deki Saad Abudllah Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Türkiye-Irak İş Forumu'na katılacak.

Muş’un Türkiye-Irak İş Forumu'nda, Irak özel sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili bakanlık ve kurumların yetkilileriyle de görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başkan Mesud Barzani ile görüşecek olan Muş ayrıca Kürdistan Bölgesi Bakanı ve Aydın Maruf ile de bir araya gelecek.

Göreve geldikten bu yana ilk defa Erbil’e gelen Muş, 18 Ağustos'ta Bağdat'ı ziyaret etmiş, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, mevkidaşı Ala el-Cuburi ve Ulaştırma Bakanı eş-Şibli ile görüşmüştü.

Muş, söz konusu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye-Irak İş Forumu yapılmasını planladıklarını belirterek "Amacımız buradaki ticaretimizi daha yüksek seviyeye çıkarmak. Şu an 20,6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi söz konusu. Bizim düşüncemiz bunu daha yukarılara çıkarmaktır. Burada önemli fırsatlar var ve Türkiye'nin Irak'a katacağı önemli tecrübe ve birikimleri bulunuyor. Burada karşılıklı kazan-kazan ilişkisi var" ifadelerini kullanmıştı.

(Rudaw)