Türkiye'den Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin bombalanmasına tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesinin bombalanmasını kınadı.

Türkiye'den Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin bombalanmasına tepki

Gazze Şeridi'nde bulunan ve kanser hastalarına yönelik bölgedeki tek hastane olduğu belirtilen Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail ordusu tarafından bombalandı.

Saldırıya ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesine yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 ''İsrail'in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne yaptığı saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz. Gerekli her türlü bilgi İsrail makamlarıyla önceden paylaşılmış olmasına karşın böyle bir saldırının gerçekleştirilmesinin hiçbir izahı olamaz.

Gazze'deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir. İsrail, Gazze sakinlerini hiçbir ayrım gözetmeksizin topyekün hedef almaktan vazgeçmelidir."

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Filistin'in en büyük hastanelerinden biri olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 34 bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulu, 3 katlı ve 180 yatak kapasiteli Türkiye'nin yaptırdığı hastanenin inşaatı 2017 yılında tamamlandı.