Ukrayna: Kadirov’un sağ kolu General Tuşayev çatışmalarda öldürüldü

Ukrayna ordusu, Kiev bölgesindeki Hostomel kasabası yakınlarında Çeçen lider Ramazan Kadirov’un Rus askerlerine destek amaçlı gönderdiği Çeçen güçlerden bir birliği imha etti.

Ukrayna: Kadirov’un sağ kolu General Tuşayev çatışmalarda öldürüldü

Reuters’ın haberine göre, Ukrayna Yüksek Şurası tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada, “Hostomel yakınlarında Kadirov kuvvetlerine ait bir birlik imha edildi. Çeçen Ulusal Muhafızlar birliğinin 141. Mekanize Alay Komutanı Magomed Tuşayev grupla birlikte öldürüldü” denildi.

Tuşayev, Kadirov’un sağ kolu olarak biliniyordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiki, Çeçenistan lideri Kadirov, Çeçen milislerin Ukrayna’da olduğunu söyleyerek, Ukraynalıları hükümeti devirmeye çağırdı.

Kadirov dün yayınladığı videoda, Çeçen birliklerinin şimdiye kadar hiçbir kayıp vermediğini söyleyerek, “Şu dakika itibariyle tek bir zayiatımız veya yaralımız yok” dedi.

Kadirov, Rus güçlerinin başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’daki şehirleri kolayca ele geçirebileceğini, ancak görevlerinin can kaybını önlemek olduğunu dile getirerek, “Putin doğru kararı verdi ve emirlerini her koşulda yerine getireceğiz” diye konuştu.

Geçmişte Kadirov, Suriye ve Gürcistan’da olduğu gibi, Rus askeri operasyonlarını desteklemek için güçlerini yurt dışına konuşlandırmıştı.