Üniversite öğrencisinden Erdoğan'ı zorlayan soru: '[Buldan] Akıllı bir siyasetçi olsa, bu söylenir mi?'

Üniversite öğrencisinden Erdoğan'ı zorlayan soru: '[Buldan] Akıllı bir siyasetçi olsa, bu söylenir mi?'

31 Mart seçim programları süresince Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef alan ve PKK ile birlikte hareket ettiğini vurgulayan bir kampanya sürdürdü.

Erdoğan bununla yetinmeyerek, Cumhur İttifakı’na muhalefet eden diğer partileri, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni de HDP ile ortak hareket etmek suretiyle PKK ile işbirliği yapmakla suçluyordu.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan bir programda üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir üniversite öğrencisi AK Parti'nin geçmişte PKK ve HDP ile işbirliği sürecini içeren bir soru sordu.

Facebook, Twitter ve İnstagram canlı yayınlanan programda üniversite öğrencisi, “HDP’yi PKK yanlısı ya da terör uzantılı olarak söylüyorsunuz.  Dolayısı ile ittifak partileri de bunlarla birlikte işbirliği içerisinde, teröre yandaş olarak ifade ederek eleştiriyorsunuz. Daha önce de çözüm sürecinde de AKP, aynı olmasa da aynı anda bir temasta bulundu, dünden bugüne ne değişti bu konuda biz gençlerin kafasında soru işaretleri var, aydınlatır mısınız?” sorusunu sordu.

Üniversite öğrencisi kısaca, AKP’nin “Çözüm süreci” kapsamında HDP ile ortak hareket ettiğini, bugün ise Erdoğan’ın HDP’yi neden düşman ilan ettiğini öğrenmek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencisinin sorusuna cevap vermekten kaçarak, klasik miting meydanlarındaki söylemine devam etti.

HDP’nin PKK’nın siyasi kanadı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Zaman zaman siyaset kanadı dahi olmayı hazmedemeyip, biz sırtımızı YPG/ PYD’ye dayadık diyor. Yani artık bu kadar hazımsız bir noktaya geldiler. Oraya sırtını dayadığını söylüyor. Bunlar akıllı bir siyasetçi olsa sırtını oraya dayasan bile bu söylenir mi?  ama bunu söyleyecek duruma geldiler. Demirtaş ne diyor, biz bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceğiz, heykelini diyor. Bu adamlar şirazesinden çıkmış yani bizim bunları izah etmemiz için daha başka bir şeye gerek yok.” dedi.