Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker hayatını kaybetti, Biden intikam sözü

Ürdün'de, Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan ABD üssüne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında 3 ABD askeri hayatını kaybetti.

Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker hayatını kaybetti, Biden intikam sözü

Saldırıda 25 asker de yaralandı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "28 Ocak'ta Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bir üsse düzenlenen saldırıda (drone) 3 ABD askeri öldü, 25 kişi de yaralandı" dedi.

Açıklamada ABD askerlerinin İsrail-Hamas savaşı sırasında düşman ateşi sonucu ilk kez hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Biden: Misilleme sözü verdi

ABD Başkanı Joe Biden da İran destekli silahlı grupları saldırıdan sorumlu tuttu ve misilleme sözü verdi.

Başkan Biden yaptığı açıklamada, "Hiç şüpheniz olmasın; tüm sorumlulardan kendi seçeceğimiz şekilde ve zamanda hesap soracağız” dedi.

ABD Başkanı Biden açıklamasında şunları söyledi:

Bugün Amerika üzgün. Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldü, çok sayıda asker de yaralandı. Saldırıyı araştırmaya devam ettiğimizde bunun Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli radikal gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz.

Jill (Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si) ve ben, bu iğrenç ve adaletsiz saldırıda  askerlerin kaybını dostlarımızla, şehit aileleriyle ve ülkedeki tüm Amerikalılarla paylaşıyoruz. Bu askerler milletimizin en iyilerini temsil ediyordu. Görevlerinde cesur, korkusuz ve ülkeye bağlılıklarında kararlıydılar. Teröre karşı savaşta yer alan Amerikalı meslektaşlarının, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliği için kendi güvenliklerini riske attılar. Bu, durdurmayacağımız bir savaş.

Kaybettiğimiz üç askerimiz en üst düzeyde vatanseverdi ve onların fedakarlıkları halkımızın hafızasında asla unutulmayacaktır. Ailelerine karşı kutsal görevimizi hep birlikte sürdürüyor, onların onuruna ve cesaretine layık olmaya çalışıyoruz. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Sorumluların hepsini cezalandıracağımızdan şüpheniz olmasın ama zamanımızı ve yöntemimizi kendimiz belirleyeceğiz.”

ABD güçleri 150'den fazla kez hedef alındı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a göre, Irak ve Suriye'deki ABD ve müttefik kuvvetlerine ekim ayı ortasından bu yana 150'den fazla kez hedef alındı. Washington da her iki ülkede misilleme saldırıları gerçekleştirdi.

ABD personeline yönelik saldırıların çoğu, Gazze meselesinde ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe karşı çıkan İran bağlantılı Irak'taki İslami Direniş örgütü tarafından üstlenildi.