İslami Direniş, Suriye ve Rojava'da ABD ile İsrail'e ait 5 hedefi vurduklarını duyurdu

Iraklı Şii grupların oluşturduğu “İslami Direniş” Suriye ve Rojava’da ABD ile İsrail'e ait 5 hedefi vurduklarını duyurdu.

İslami Direniş, Suriye ve Rojava'da ABD ile İsrail'e ait 5 hedefi vurduklarını duyurdu

Kendilerini “İslami Direniş” olarak isimlendiren İran destekli  Iraklı Şii gruplar, Telegram hesaplarından dün ve bugün Suriye ve Rojava’da  ABD ile İsrail'e ait 5 askeri hedefi bombaladıklarını açıkladı.

Iki ayrı açıklamada İslami Direniş, saldırıların Haseke vilayetindeki Şeddadi, Xerbet Edinan, Suriye'nin Humus vilayetindeki Tenef ve Rukban'daki üslerin yanı sıra İsrail donanmasının hedef alındığı belirtildi.

Şii grup, Irak ve bölgedeki ABD güçlerine yönelik saldırıların İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarından misilleme olarak gerçekleştiğini ve saldırılarının devam edeceği mesajını verdi.

Saldırılar 27 Ocak cumartesi ve 28 Ocak Pazar günü gerçekleşti. Grup, cumartesi günü Haseke vilayetindeki Xerbet Edinan üssüne gerçekleştirilen drone saldırısının videosunu yayınladı.

Öte yandan İslami Direniş ayrı bir açıklamada da Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki Koalisyon Güçlerine ait bir üssü de hedef aldıklarını ileri sürdü. 

Söz konusu iddialara ilişkin şuna kadar ilgili taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Saldırılar, Iraklı yetkilileri defalarca, anayasasının 7. maddesine göre “Devlet, terörizmin her türlüsüyle mücadele etmeye kararlıdır, Irak'tan hiçbir ülkeye saldırı yapılmaması, topraklarının eylemlerin gerçekleştirildiği bir alana dönüştürülmesine karşı olduğu” açıklamalarının ardından gerçekleşiyor.

Gazze’de Hamas ile İsrail arasındaki savaşın başlaması ardından İran'a yakın kabul edilen Irak İslami Direniş grubu, 17 Ekim’den itibaren Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava'daki ABD güçlerine saldırılar başlatmış, bugüne kadar 170'den fazla saldırının sorumluluğunu üstlenmiştir./