Werte Nahye Müdürü: Peşmerge birliğini ziyaret edenler Werteli değil

Werte Nahye Müdürü: Peşmerge birliğini ziyaret edenler Werteli değil

 Wertê Nahye Müdürü Müslih Zırar, Wertê halkı adına Peşmerge Güçleri’ni ziyaret eden kişilerin kasaba sakini olmadıklarını ve kenbdilerini temsil etmediklerini söyledi.

Dün, Wertê kasabası ve Ranya ilçesi halkı adına bir grup, Zînê Wertê’de konuşlanan Peşmerge birliğini ziyaret ederek askeri yetkililerle görüşmüş bölgedeki gerginliğin sona erdirilmesini talep etmişti.  

Rûdaw’a konuşan Wertê Nahye Müdürü Müslih Zırar, Peşmerge birliğini ziyaret eden kişilerin Wertê sakini olmadıklarını, dolayısıyla kendilerini temsil etmediğini söyledi.

Zırar, “Zine Wertê’ye yerleşen birlik Peşmerge Bakanlığı’na bağlı bir birliktir. Bu birliğin komutası da Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) ait. Peşmerge’nin sevk ve  idaresi, Başbakan ve Peşmerge Bakanlığı’na bağlıdır” dedi.  

Müslih Zırar, “Wertê ve Ranya halkı adına Zine Wertê’yi ziyaret ederek Peşmerge komutanları ile görüşenler Wertê’de ikamet etmiyor. Evleri Ranya ve Serkepkan’da bulunuyor. Wertê halkının böyle bir durumdan haberi yok, Wertê kasaba idaresinin de” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Wertê ileri gelenleri de böyle bir ziyaretten haberdar olmadıklarını açıkladı

Rudaw