Yıldırım: YPG yüzünden savaş ilan edecek değiliz

Yıldırım: YPG yüzünden savaş ilan edecek değiliz

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımında bulunma kararına ilişkin,  “Bu karardan dolayı ABD'ye savaş ilan edecek değiliz” dedi.

BBC’ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'li yetkililerin kendisine YPG’yi silahlandırma kararının "bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim" olduğunu ve IŞİD’in Rakka'dan çıkarılmasının ardından “YPG ile işlerinin biteceğini” söylediğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, YPG'nin silahlandırılmasının ABD'nin kararı olduğunu ve Türkiye'nin de bunun “yanlış bir karar” olduğunu muhataplarına ilettiğini belirtti.

Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu, IŞİD'in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka'da IŞİD'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz."

Yıldırım, ABD tarafından silahlandırılmış olmasına karşın Türkiye'nin kendisine yönelik bir tehdit hissetmesi halinde YPG'ye yönelik hava operasyonlarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.