YNK Kürdistan Parlementosu'nun açılacağı tarihi açıkladı

YNK Kürdistan Parlementosu'nun açılacağı tarihi açıkladı

YNK Politbürosu bu sabah Süleymaniye'de partinin Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul başkanlığında yapılan toplantıda “YNK'nin herkesin çabasıyla gerekli siyasi hazırlıklar yapılarak en geç 10 Ağustos’a kadar parlamentonun aktifleştirilmesini uygun gördüğüne” vurgu yapıldı.

Toplantı sonrası alınan kararlar şu şekilde açıklandı.
“1-Yönetim Kurulu Sorumlusu Mela Bextiyar’ın başkanlığında  İmad Ehmed, Refet Ebdullah, Şex Cafer, Şex Mistefa, Adnan Hemey Mina, Ferid Eseserd ve Xalid Şiwani’den oluşan heyet ile PDK’nin ziyaret edilmesi ve PDK yetkilileriyle YNK’nin yol haritasının görüşülmesi. 
2-Kürdistan Bölgesi parlamentosunun uygun bir siyasi hazırlık ve çabayla 10 Ağustos’a kadar aktif hale getirilmesinden yanadır. 
3-Irak İslam Yüksek Meclisi’ndeki parçalanmadan dolayı üzgün olduğunu ve sorunları derinleştirmeyen, çözüm geliştiren adımların atılması gerektiğini bildirir. Ayrıca YNK sorunların çözümü için hazır olduğu belirtir. 
4-Referandumun birlikte yapılabilmesi için Kürdistanlı partilerin her türlü toplanmasını olumlu görür. YNK, ayrıca referanduma ilişkin tartışmaların yürütülmesi ve referanduma yönelik uluslararası, bölgesel ve Kürdistan Bölgesi'ndeki tepkileri tartışmak için çaba içinde olacaktır. 
5-YNK Yürütme Meclisi’nin Salı günü (29 Temmuz) yapılacak olan olağan toplantısında bu maddeler ve talepler nihai karara bağlanacaktır"