KDP'den 'Kürdistan Koalisyonu' önerisi

Kürdistan Demokrat Parti’li (KDP) Viyan Sebri, Irak ile sorunların çözümü için Kürdistan Koalisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

KDP'den 'Kürdistan Koalisyonu' önerisi

Kürdistan Demokrat Parti’li (KDP) Viyan Sebri, Irak ile sorunların çözümü için Kürdistan Koalisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Grup Başkanı Dr. Viyan Sebri Bağdat’taki Kürdistanlı siyasi taraflara öneride bulundu.Sebri önerisinde, Irak Parlamentosu’nda Kürdistan Koalisyonu’nun kurulmasının Kürtler için iyi olacağını söyledi.

Sebri, kurulacak Kürdistan Koalisyonu sayesinde Bağdat’ta ile Erbil arasındaki mevcut sorunların çözümünde Kürtlerin elinin güçlenip, söz konusu koalisyonun sorunların çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Irak Parlamentosu’nda 58 Kürt parlamenter var

Dr. Viyan Sebri BasNews’e konu ile ilgili şu şekilde konuştu:” 58 Kürt parlamenter, Irak Parlamentosu’nda yer alıyor. Kürtler tek ses ve birlikte hareket ederse başarılı olup Bağdat’ta daha güçlü olurlar.”

Viyan Sebri bir öneride bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:” Bütün Kürdistan franksiyonları Irak parlamentosu’nda “Kürdistan Koalisyonu'nu” kurmalı. Erbil ve Bağdat arasında çokça sıkıntı var. Söz konusu mevcut sıkıntılar ancak tek ses ve birlikte hareket edilirse Kürtler lehine çözüm bulunur.”

Rebwar Talabani'den 140. madde açıklaması

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinin uygulanması için ciddi çalışma yürütmesini istedi.

140’ıncı maddenin yürürlüğe konması Irak Hükümeti’nin sorumluluğunda olduğu halde 14 yıldır uygulanmıyor.

Kürdistan Bölgesi’nin yeni hükümeti ise, geçtiğimiz günlerde 140’ıncı maddenin uygulanması için Bağdat ile ortak komisyon oluşturdu.

K24’e konuşan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, 140’ıncı maddenin uygulanması için henüz zaman olduğunu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Kürdistan Parlamentosu’nun Bağdat’la diyaloğu yürütecek ortak komisyonunun olması gerektiğini belirterek, bu şekilde Bağdat yönetiminin 140’ıncı maddeyi uygulamaya mecbur kalacağını ifade etti.