ABD Büyükelçisi'nden Mesud Barzani'ye Trump'ın Irak politikasına ilişkin bilgi

ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, Başkan Mesud Barzani'ye ABD Başbakanı Donald Trump'ın yeni Irak politikasına ilişkin bilgi verdi. Başkanlık'tan yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani bugün başkent Erbil'in Pirmam (Selahaddin) ilçesinde ABD Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ABD Büyükelçisi'nden Mesud Barzani'ye Trump'ın Irak politikasına ilişkin bilgi

Görüşmede Douglas Silliman, ülkesinin Peşmerge Güçleri'ni desteklemekten gurur duyduğunu, söz konusu desteğin süreceğini vurguladı.

Douglas Silliman, IŞİD'le savaşta çok sayıda göçmene misafirperverliği ile Irak Ordusu'ndan yaralıların tedavi edilmelerine ilişkin Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkına teşükkür etti.

Ülkesinin IŞİD'le savaşta Irak ve diğer bölgelerde yeni idari mücadelesine ilişkin Başkan Barzani'ye bilgi veren Douglas Silliman ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın aralarında Irak'ında bulunduğu 7 Müslüman ülkeye bir süre önce vize yasağı ve politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beraberinde Mesud Barzani, Washington'un IŞİD'le savaşta peşmerge ve Kürdistan halkına verdiği desteğe teşekkür ederek, söz konusu desteğin örgütün yenilgiye uğratılmasından büyük bir role sahip olduğunu söyledi.

Başkan Barzani, teröre karşı savaş cephesinde Amerikan ve Kürt gençlerinin kanının karıştığını ifade ederek, bu nedenle de bölgede istikrar ve huzurun sağlanması amacıyla Erbil - Washington arasında dostluk ilişkisinin önemini vurguladı.

Görüşmesinin sonunda Mesud Barzani ve Douglas Silliman, Irak ve Suriye'de IŞİD'le savaşta elde edilen kazanımlar ile bölgedeki siyasi süreç değerlendirildi.

İki taraf Erbil-Washington arasında gelişmekte olan ilişkilerin devamına dikkat çekti.