Amerikalı general: 'Ben Kürtlere inanıyorum

IŞİD karşıtı koalisyonun Irak ve Suriye'de görev yapan ABD güçlerinin komutanı Korgeneral Stephen Townsend,

Amerikalı general: 'Ben Kürtlere inanıyorum

IŞİD karşıtı koalisyonun Irak ve Suriye'de görev yapan ABD güçlerinin komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Rakka Operasyonu'na Suriyeli Kürdlerin katılmasını istediğini söyledi.

IŞİD'in Suriye'deki kalesi konumundaki Rakka'ya düzenlenecek operasyonda ABD liderliğindeki koalisyonun YPG ile birlikte hareket edip etmeyeceğine ilişkin tartışma sürerken, New York Times'a konuşan ABD'nin Irak ve Suriye'deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Kürdlerin Rakka Operasyonu'nun 'parçası olması gerektiğini' söyledi.

'Kürdlerin Türkiye'ye tehdit olmadığına inanıyorum'

Bir dizi Amerikalı gazetecinin Suriye'deki bir Amerikan üssüne gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulunan Korgeneral Townsend, Rakka Operasyonu'nun Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yapılmasına karşı Türkiye'den gelen itirazlara yönelik bir soruya, "Kürd savaşçılar Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmadıklarını söylüyor ve ben onlara inanıyorum” dedi.

'En deneyimliler Kürdler'

New York Times'ın haberinde, "Amerikalı yetkililere göre sadece Arap savaşçılara ağır silah vermek elverişli değil. Yetkililer, Rakka'yı ele geçirmek için 12 bin ila 15 bin savaşçıya ihtiyaç duyulacağını ve sahadaki savaşa alışkın Kürdlerin bunun bir parçası olduğunu söylüyor. IŞİD'e karşı son dönemdeki gelişmelerin, savaş meydanında en fazla deneyime sahip tarafın Kürdler olduğunu açıkça ortaya koyuyor” ifadelerine yer veriliyor.

'YPG'yi silahlandırmalıyız'

Foreign Policy'nin haberinde ise SDG için, "Araplar bu gücün daha yeni ve daha az deneyimli unsurları ve Townsend da, kendisi ve askeri yetkililerin Rakka'nın alınması için hem Arap hem Kürd güçlere ihtiyaç duyulduğu kanaatine vardıklarını söyledi” deniliyor.

Haberde Townsend'in, "Bu gücün sadece bir bölümünü silahlandıramayız, tamamını silahlandırmamız gerekir” sözlerine de yer verildi.