DSG'den Bağdadi operasyonuna ilişkin resmi açıklama

DSG'den Bağdadi operasyonuna ilişkin resmi açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, IŞİD’in sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin ABD ve DSG’nin ortak operasyonu ile öldürüldüğünü duyurdu.

DSG Genel Komutanlığı, IŞİD’in sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin Hasekê’de basın toplantısı yaptı. Açıklamanın Kürtçesini DSG Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelil, Arapçasını ise DSG Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyêl okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DSG ile ABD ordusu istihbaratlarının 5 ayı aşkın süre devam eden çalışmaları sonucu IŞİD'in sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi, İdlib’in kuzeyindeki Barîşa köyünde Türk devletinin askeri üssünün yakınlarında DSG ve ABD’nin ortak operasyonu ile öldürüldü. Bu tarihi zafer, DSG ile ABD’nin güçlü işbirliği sayesinde kazanıldı. Her iki tarafta operasyonun hazırlık aşamasını tüm detayları ile birlikte takip etti.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, Türk devletinin bölgeye dönük saldırıları nedeniyle bu operasyonun bir ay ertelendiğini belirtiyoruz. Bu operasyon, başta kaçırılan Êzidî kadınlar olmak üzere Kobanê, Şengal, Habur, Ninova, Kerkük, Xaneqîn ve Mexmûr katliamları ile tüm dünyada IŞİD’in işlediği insanlık suçlarına kurban olanların intikamı için gerçekleştirilmiştir.

Operasyon, askeri istihbaratımızın aralarında El-Bağdadi’nin de bulunduğu IŞİD’in üst düzey komutanlarının Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde bulunduğunu tespit etmesi üzerine başladı. Basın büromuz, Baxoz’un IŞİD çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından da bu konuya ilişkin kimi detayları paylaşmıştı.

Tüm dünyaya bir kez daha, cihadist terör gruplarının Türkiye’nin eliyle Serêkaniyê ve Girê Spî’ye geçişinin IŞİD’in dirilmesinin önünü açtığı uyarısında bulunmak istiyoruz. Bu durum, bölge başta olmak üzere tüm dünyayı tehdit etmektedir. Daha önce de aralarında Bağdadi’nin de bulunduğu üst düzey IŞİD’li yöneticilerin ‘Fırat kalkanı’ olarak adlandırılan bölgeler olan Türk devleti işgali altındaki İdlib ve Efrîn’e geçtiğini duyurmuştuk. El-Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyon da istihbarat bilgilerimizin gerçekliğini bir kez daha göstermektedir.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, bu tarihi operasyonda yer alan tüm güçlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir ve IŞİD komutanları ile hücre yapılanmalarına dönük operasyonlarımız da devam edecektir.”