Başkan Barzani: Günahsız insanları katledenler mutlaka cezalarına ulaşacaklardır!

Başkan Barzani: Günahsız insanları katledenler mutlaka cezalarına ulaşacaklardır!

Başkan Mesud Barzani, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklama, “Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi teröristlerin zayıf kalmasına neden olacaktır, ancak Bağdadi’nin öldürülmesi IŞİD’in bittiği anlamına gelmiyor” uyarısında bulundu.

Başkan Mesud Barzani, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin ABD ordusu tarafında düzenlenen operasyonla öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin ölmesi IŞİD’in son geldiği anlamına gelmediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Amerika özel timlerinin İdlib’te düzenledikleri operasyon sonucu öldürüldüğünü açıklamıştı.

Başkan Barzani, Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin bir mesaj yayınlayarak, “Kuşkusuz, günahsız insanları katleden ve onlara karşı suç işleyenler er ya da geç mutlaka cezalarına ulaşacaklardır” ifadesini kullandı.

Başkan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi teröristlerin zayıf kalmasına neden olacaktır doğrudur, ancak herkesin özellikle de uluslararası toplumun şu hususa dikkat etmeli, Bağdadi’nin öldürülmesi IŞİD’in bittiği anlamına gelmiyor. Dolaysıyla tarafların bu konuda temkinli davranması gerekiyor ve terörle mücadeleye ve terörün kökünü kazımak için işbirliğine devam edilmesi gerekiyor.”