Fransız konsolos: Kürdistan-Fransa dostluğu aynı şekilde devam edecek

Fransız konsolos: Kürdistan-Fransa dostluğu aynı şekilde devam edecek

Fransa'nın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Dominik Mas Rûdaw televizyonunda yeni dönemdeki Paris-Hewler ilişkilerinden söz ett. Mas "Başkan Barzani ile Cumhurbaşkanı Macron'un görüşeceklerini düşünüyorum ve Cumhurbaşkanı Macron'un Hewler'e geleceğini umuyorum. Fransa ile Kürdistan Bölgesi ilişkileri uzun ömürlüdür, onlarca yıldır devam eden bir ilişki bu." dedi. 

Dominik Mas, Irak'ın DAIŞ karşıtı savaşta Fransa'nın müttefiki olduğunu bu nedenle önümüzdeki 5 yıl içinde Irak Fransa'nın gündeminde yer almaya devam edeceğini ifade etti.

Mas ayrıca Fransa vizesi konusunda da Kürdistan yurttaşlarını uyardı. "Bazı seyahat acentalarına başvuruluyor. Bu acentalar dosyaları iyi hazırlamıyorlar. Dolayısıyla vize veremiyoruz. Bu acenteların isimlerini biliyoruz. Konsolosluğa verildiği iddiasıyla haksız yere vatandaşlardan 8-12 bin dolar kadar bir para almaktalar." dedi

Mas, vize başvuru ücretinin toplam 80 olduğunu hatırlattı ve 2015 yılı içinde Güney Kürdistan vatandaşı 5 bin kişiye Fransız vizesi verildiğini belirtti.