Irak’ta IŞİD saldırısı: 7 ölü, çok sayıda yaralı var!

Dün gece Irak’ın çeşitli kentlerinde IŞİD’in düzenlediği eş zamanlı saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. 3 IŞİD mensubunun ise öldürüldüğü belirtildi.

Irak’ta IŞİD saldırısı: 7 ölü, çok sayıda yaralı var!

Dün gece IŞİD üyeleri Irak’ın Diyala, Selahaddin ve Kerkük kentlerinde eşzamanlı saldırı düzenledi.

Saldırılara ilişkin bilgiler paylaşan Diyala Polis Sözcüsü Nihad Ahmed, IŞİD üyelerinin dün gece Diyala sınırında 3 ayrı yerda saldırı düzenlediğini söyledi.

Ahmed, IŞİD’in Selam Enbige köyüne düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini altısı aynı aileden 11 kişinin ise  yaralandığını,  Khals ve Selam kasabalarında düzenlenen bir başka iki saldırıda 3 kişinin daha yaşamını kaybettiğini sözlerine ekledi.

‎Selahaddin Polisi Samara ve Mekhul Dağı’nda iki ayrı saldırı gerçekleştiğini kaydetti. 

Selahaddin Polis Sözcüsü Abdulmuhsin Ciburi, Rûdaw ajansına yaptığı açıklamada saldırılarda Selam Saray milislerinin 2  üyesinin yaşamanı yitirdiğini, 3 üyesinin ise yaralandığını kaydetti.

‎Ciburi, Haşdi Şabi’nin  Mekhul Dağı’nda konuşlu 51’inci tugayının IŞİD saldırısını püskürttüğünü ve 3 örgüt üyesinin öldürükdüğünü belirtti.

‎Öte yandan Kerkük’ün Dakuk ve Reşad ilçelerinde de Irak federal Polisi’ne yönelik saldırı gerçekleşti. Bu saldırı da 1 polis yaşamanı yitirdi, 2 kişi yaralandı.