IŞİD geriliyor. Rakka Kuşatmasında son durum

IŞİD geriliyor. Rakka Kuşatmasında son durum

KRD News Haber Merkezi

17 gündür devam eden Rakka’daki Kürt kuşatmasında şimdiye dek 5 mahalle, 1 fabrika ve 1 askeri tesisi IŞİD’den temizleyen Kürt güçler ile IŞİD arasındaki çarpışmalar gittikçe şiddetleniyor.

Rakka’nın batısındaki Hattin, doğuda Bitani, kuzeyde askeri birlik tesisleri ile güneyde de KAsrat Al-Farac ve Al-Jimal bölgelerinde yoğunlaşan çarpışmalara Amerikan güçleri topçu atışı ve savaş uçakları ile destek veriyor.

Kentin batısındaki Hattin mahallesinin yarısını ele geçiren Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, güneyden başlattıkları saldırının da başarıya ulaşması ile IŞİD karşısında büyük bir üstünlük elde etmiş durumda.

Güneydeki ilerlemesini Rakka’nın doğusuna doğru sürdürmek isteyen Kürt güçler, 3 kilometre daha ilerleme sağlamaları halinde Rakka kentini tamamen kuşatmış olacak.

Amerikan bombardımanı ve Kürt güçlerin saldırıları karşısında direnç göstermeye çalışan IŞİD’in kuzeydeki askeri tesis bölgesi ile doğudaki Bitani ve Sinaa mahallelerine yönelik başlattıkları karşı saldırı ise püskürtüldü.

IŞİD geriliyor. Rakka Kuşatmasında son durum