'Kurdistan Kurdistan' filmi Los Angeles Film Festivalinde gösteriliyor

Yönetmenliğini Bülent Gündüz'ün yaptığı Kürt filmi "Kurdistan Kurdistan" Los Angeles'ta 2017 Kainat Çokkültürlü Film Festival'inde gösteriliyor.

'Kurdistan Kurdistan' filmi Los Angeles Film Festivalinde gösteriliyor

Bu yıl onuncusu düzenlenen Los Angeles Kainat Çokkültürlü Film festivali belgeselden animasyona dek geniş bir yelpazede film çeşidi sunuyor izleyicilerine. Çin, Kore, Kıbrıs, İran, Rusya, Japonya dahil pek çok ülkeden filmin gösterileceği festival programında Kurdistan'ın kuzeyinden bir film yer alıyor.

Festival yöneticisi Lynn Tang'a göre "Filmler, tarih, kültür ve dilleri bir araya getirme gücüne sahip. Ben bu şekilde Kürtleri tanıdım. Bu halk ve ülkelerine dair çok az şey biliyordum. "Kurdistan Kurdistan"ı izlemek bu halkın müziğini ve üzücü durumularını görmeme yol açtı.

Kürt filmi "Kurdistan Kurdistan" festivalin ilk gününde gösterime girdi. Pek çok film yapımcısı, oyuncu, sanatçı ve medya mensuplarının yanısıra filmin yönetmeni Bülent Gündüz ve oyuncu Delil Dilanar gösterimde hazır bulundular. "Kurdistan Kurdistan" dengbêj Delil Dilanar'ın yirmi sonra köyüne geri dönüş yolculuğunu konu alıyor.

Müzisyen ve müziğin Kürtlerin hayatındaki öneminin de altını çizen film, kültürel özgünlük, yenilik ve çeşitliliğe sunduğu katkılardan dolayı festivalin kültür ödülüne layık görüldü.

Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu ödülü, 21 Mart 2017 Newroz günü Diyarbakır'da polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut'a ithaf edildi.