Kürdistan Bölgesel Yönetimi Suriye'ye yönelik füze saldırısını destekledi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti kimyasal saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu dile getirerek ABD'nin füze saldırısını desteklediklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Suriye'ye yönelik füze saldırısını destekledi

Kürt hükümeti Suriye'nin kuzey batısında yer alan İdlib kentindeki insalık dışı kimyasal saldırıyı sert bir dille kınadı ve bu saldırının Kürtlere yaklaşık otuz yıl önce 5000 kişinin ölümüyle sonuçlanan Halepçe kentindeki kimyasal saldırının açmış olduğu yarayı hatırlattığını dile getirdi.

"Şayet uluslararası camia o gün sessiz kalmamış ve gerekli adımları atmış olsaydı, bu suçun tekrarlanmasının önünde bir engel olabilirdi." açıklamasına yer verilen hükümet bildirisi dünyanın o tarihte Irak rejimine karşı herhangi bir eylemde bulunmadığı yönündeki üzüntüyü de dile getirerek devam etti. "Bu suçu şiddetle kınıyor ve bu insanlıkdışı eylemin kurbanlarının yakınlarına üzüntülerimizi bildiriyoruz"

KBY, ABD'nin Suriye rejimine karşı saldırılarını desteklediklerini dile söyleyerek, bunun Şam'ı kendi vatandaşlarına karşı kimyasal silah kullanmaktan caydırmasını umduklarını da ekledi. "Umarız, Amerikan güçleri tarafından bu insanlık dışı eyleme karşılık olarak atılan bu adım bunun gibi eylemlerin son bulmasına katkıda bulunacaktır."

1988 saldırısının kurbanları ve hayatta kalmış Halepçelileri temsil eden Halepçe Kimyasal Kurbanları Derneği de Çarşamba günü gerçekleşen İdlib saldırısını kınadı.