Yeşil Sol Parti ve MHP seçmenleri arasında çatışma

1 Mayıs’ta Marsilya'da oy kullanmaya giden Yeşil Sol Parti ve MHP seçmeni arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı, 2 kişi Fransız polisi tarafından gözaltına alındı.

Yeşil Sol Parti ve MHP seçmenleri arasında çatışma

Türkiye cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Fransa'da oy kullanma işleminin 5'inci günü olaylı geçti.

VOA'nın aktardığına göre, ilk olay, Parc Chanot yakınlarındaki Marsilya'nın 8’inci bölgesinde bulunan bir sandık merkezinde saat 14.30 civarında çıktı.

Kavgada yaralanan dört kişi Timone hastanesine nakledildi. Polis, iki grup arasındaki çatışmaya son vermek için göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldı.

İkinci çatışma ise akşam saatlerinde patlak verdi. Günün sonunda güvenlik güçlerinin varlığına rağmen çatışmaların yaşanması üzerine polis 2 kişiyi tutukladı.

Çıkan olaylar nedeniyle oy kullanma işlemine ara verildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çevik kuvvet ekipleri çatışmaya müdahale ederken, Fransız polisi de sandıkların etrafını sararak, sandık güvenliğini sağladı.

Olaylarla ilgili Marsilya savcılığı soruşturma başlattı. Fransız makamları ise henüz bir açıklama yapmadı.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, 1 Mayıs yürüyüşünden toplu olarak gelen bir grup Kürt gencin, Kürtçe sloganlar atarak seçim kuyruğuna yaklaşmasına kuyrukta bulunan MHP'li bir grup, "bozkurt" işaretiyle karşılık verdi.

Bunun üzerine önce büyük bir çatışma, ardından da yer yer arbedelerin yaşandığı belirtildi.

“Bu olayların olmasını asla kabul etmeyiz”

Olaylar hakkında VOA’ya konuşan, Yeşil Sol Parti temsilcisi Yusuf Şahin şunları kaydetti:

“Hangi taraftan gelirse gelsin, biz bu olayların olmasını asla kabul etmeyiz. Grubumuza da yazdık, partimizin tüm birimlerine ilettik. Bu tür olaylar olursa, önce biz müdahale ederiz. Hangi seçmen olursa olsun, konvoyla gelemezler, sloganlar atamazlar, herkes gelecek, demokratik hakkını medeni bir şekilde kullanacak. Bunun dışında hiçbir tutum davranış kabul edilemez.”