Mesrur Barzani: Kürtler bölgenin etkin aktörüdür

Türkiye heyetinin Zertik Dağı'nda Peşmerge mevzisini ziyareti sırasında Kürdistan 24'e konuşan Mesrur Barzani, "Yıldırım'ın ziyareti Erbil'in güçlü bir aktör olduğunun göstergesidir" dedi.

Mesrur Barzani: Kürtler bölgenin etkin aktörüdür

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın beraberindeki bakanlarla Kürdistan'a yaptığı ziyarete dair değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, ziyaretin Ankara-Erbil ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye heyetinin Zertik Dağı'nda Peşmerge mevzisini ziyareti sırasında Kürdistan 24'e konuşan Mesrur Barzani, şunları söyledi: "Bu ziyaret Kürdistan'ın ve Kürt iradesinin bölgenin güçlü aktörlerinden biri olduğunun göstergesidir. Ziyaret, Kürdistan'ın, Türkiye için de hem bölgesel sorunların çözümünde güçlü bir aktör hem de terörle mücadelede güçlü bir müttefiktir olduğunun teyit edilmesidir.”

Mesrur Barzani, Türkiye Başbakanı Yıldırım'ın çok sayıda bakanla yaptığı ziyaretin aynı zamanda Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin diplomatik bir başarısı olduğunu da kaydetti. Heyetler arasında yapılan görüşmelerde Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişkilerin ele alındığını belirten Mesrur Barzani, görüşmelerde Türkiye-Irak ilişkileri ve Kürdistan-Irak ilişkilerinin de değerlendirildiğini dile getirdi.

Mesrur Barzani, görüşmelerde bölgesel sorunların da etraflı olarak masaya yatırıldığını söyledi. Bu kapsamda DAİŞ terör örgütü ile mücadele konusunda atılacak adımların da değerlendirildiğini belirten Barzani, bu konuda Türkiye'nin Kürdistan'a ve Peşmergeye her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu dile getirdiğini aktardı. Mesrur Barzani, Türkiye'nin bölgenin ve Kürdistan'ın refah ve güvenliğine katlı sağlayacak adımları atacağını kaydetti.