Neçirvan Barzani’den ‘Kürdistan Bölgesi'nin haklarının dikkate alınması’ çağrısı

Neçirvan Barzani, “Irak bütçesinde Kürdistan Bölgesi'nin haklarının dikkate alınması” çağrısında bulundu

Neçirvan Barzani’den ‘Kürdistan Bölgesi'nin haklarının dikkate alınması’ çağrısı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski’yi başkent Erbil’de kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, genel olarak Irak genel bütçesi konusu ele alındı.

Bütçede tüm tarafların çıkarlarının gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Barzani, “Bütçenin Irak'taki tüm bölge ve toplulukların çıkarlarının yanı sıra Kürdistan Bölgesi'nin haklarını gözetecek, ekonomiyi canlandırmaya ve hizmet sunumuna araç olacak şekilde kabul edilmesinin” önemini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi seçimlerinin de ele alındığı görüşmede, Başkan Neçirvan Barzani, seçimlerin zamanında yapılması noktasında gerekli tüm adımların atılacağını aktardı.

Öte yandan, ABD’nin Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks’in hazır bulunduğu görüşmede, “ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’la ilişkileri, siyasi partilerin Irak'taki siyasi sürece etkisi ve bölgedeki genel durum” başlıkları da masaya yatırıldı.

Neçirvan Barzani ile görüşmesinden önce Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile de birer görüşme gerçekleştiren Alina Romanowski, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki sorunların çözüme kavuşması amacıyla Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında koordinasyon sağlanması için ABD’nin destekçi olduğunu ifade etti. /Rudaw