Yaşar Güler Başkan Barzani’ye Erdoğan’ın selamlarını iletti

Başkan Mesud Barzani, Erbil’de bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki heyeti kabul etti. Güler, Başkan Barzani’ye Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Yaşar Güler Başkan Barzani’ye Erdoğan’ın selamlarını iletti

Türkiye Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile Erbil’de Başkan Mesud Barzani tarafından kabul edildi.

Bakanlıktan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Görüşmede bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulurken, Bakan Yaşar Güler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını da iletti" denildi.

Başkan Barzani'nin ofisiden açıklama

Başkan Mesud Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığındaki heyet Erbil’de Başkan Barzani ile görüştü.

Görüşmede, bölgedeki ve genel olarak Orta Doğu’daki başta siyasi olmak üzere yaşanan gelişmeler el alındı. Terör meselesinin yanı sıra Irak-Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Toplantıda istikrar ve refahın sağlanması amacıyla Türkiye, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki koordinasyon ve ortak çalışmalar vurgulandı.”

Erbil ve Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, görüşmede konuşulan diğer konular arasında yerini aldı.

Bağdat’taki temaslarının ardından dün Erbil’e gelen Yaşar Güler’i Erbil Uluslararası Havalimanında Peşmerge Bakanı Şorış İsmail karşılamıştı.

Güler bugün ilk olarak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ardından da Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.