Washington Times: Barzani, “Yıl sonuna kadar bağımsızlık referandumu yapılacak” dedi

Washington Times: Barzani, “Yıl sonuna kadar bağımsızlık referandumu yapılacak” dedi

The Washington Times, Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani’nin Washington’da yaptığı konuşmayı bugünkü sayısına taşıdı.

Barzani’nin The Heritage Foundation tarafından düzenlenen panelde yaptığı konuşmaya yer veren gazete, Barzani’nin konuşmasında bu yıl sonuna kadar bağımsızlık referandumunun yapılacağını ve buna Kerkük referandumunun da dahil olacağını belirttiğini yazdı.

Gazete, “Barzani, dün Washington’da düzenlenen panelde açık bir şekilde referandumun yapılacağını ve tüm Kürt siyasi grupların bu konuda hemfikir olduğunu belirtti. Kerkük’ün geleceği hakkında Kerküklülerin karar vereceğini belirten Barzani, yıl sonuna kadar bu kentin kaderini belirleyecek referandumunda yapılacağını söyledi” şeklinde yazdı.

Barzani’nin Kerkük kentini IŞİD’ten koruyanın Irak ordusu değil Peşmerge olduğunu söylediğini yayınlayan gazete,  haberinde ayrıca Mesrur Barzani’nin Kerkük konusunda Bağdat’la diyalog fırsatının halen son bulmadığını ancak kent halkının kararına herkesin saygı göstermesi gerektiğini söylediğini belirtti.