Hero İbrahim: 'Bafıl Talabani'nin zehirlendiğine dair elimizde belgeler var'

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Yönetim Kurulu üyesi Hero Ibrahim Ahmed, YNK Başkanı Bafıl Talabani’nin Lahur Şeyh Cengi tarafından zehirlendiğine dair ellerinde belge olduğunu söyledi.

Hero İbrahim: 'Bafıl Talabani'nin zehirlendiğine dair elimizde belgeler var'

Amerika’nın Sesi (VOA) Kürtçe servisine konuşan YNK Politbüro  Yönetim Kurulu üyesi Hero Ibrahim Ahmed, YNK içerisinde cereyan edenlerin partinin iç sorunu olduğunu belirterek Türkiye-İran veya diğer partilerin yönlendirmesi olduğuna dair iddiaları reddetti: “Herhangi bir tarafın veya müdahalesi olduğuna dair iddialar asılsız. Bu bir parti içi sorundur.  Bahsedilen ülkelerin kendi iç sorunları çok fazla ve YNK’den bir sorumlunun veya herhangi bir yönetim üyesinin gösrevden alınmasını talep etmezler. Neden bazıları YNK içerisindeki bu değişikliği bazı devletlere veya bölgedeki gelişmelere bağladıklarını bilmiyorum. Bu asılsız ve yalan bir iddiadır” ifadelerini kullandı.

Bafıl Talabani’nin Lahur Şeyh Cengi tarafından zehirlendiğine dair ellerinde belge olduğunu kaydeden Hero Ibrahim, “Evet bu konuda elimizde somut belgeler var. Bu suçlamalar için yasal yollara başvurulacak” şeklinde konuştu.

Hero Ibrahim Ahmed sözlerini şöyle sürdürdü: Bafıl Talabani’nin zehirlendiğini inkar edemeyiz. Evet zehirlenmiştir. Bu çok yakışıksız bir davranıştı. Hiç kimse durduk yere 21’inci yüzyılda bu şekilde kardeşim dediği, eş başkanlık  görevi yapan amcası oğlunu bu şekilde görevden almaz.”

Hero Ibrahim, YNK gerek gördüğünde ellerindeki belgeleri kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

(Basnews)