Almanya Savunma Bakanlığı: Peşmerge reform sürecini takip ediyoruz

Almanya Savunma Bakanlığı, Erbil ve Bağdat'ın talebi üzerine Alman askerlerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki kalma sürelerini uzattığını bildirdi. Bakanlık ayrıca Peşmerge reform sürecini ve birleştirilme çalışmalarını da takip ettiklerini kaydetti.

Almanya Savunma Bakanlığı: Peşmerge reform sürecini takip ediyoruz

Almanya Savunma Bakanlığı, uluslararası toplumun Bağdat hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile yakın koordinasyon içinde IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Bakanlık, Peşmerge Bakanlığı'nın reform sürecini ilgiyle takip ettiklerini fakat sürecin "bir takım zorlukla karşı karşıya olduğunu" belirterek, "reformların uygulanmasının sabır ve birkaç küçük adım gerektirdiğini" açıkladı.

Öte yandan Alman Federal Meclisi’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki yaklaşık 250 asker ve danışmanın görev süresini uzatmasına dair de bakanlık, talebin Erbil ve Bağdat’tan geldiğini belirterek "Irak federal hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu yıl Scholz'dan Almanya'nın Irak'ta kalmaya devam etmesi yönünde bir talepte bulundu" dedi. (Kaynak:Rudaw)