Medvedev'den NATO'ya: Savaş çıkarsa Ukrayna’daki gibi hendeklerle değil balistik füzelerle olacak

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitry Medvedev, Rusya ve NATO’nun askeri potansiyelleri arasındaki farkın çok büyük olduğunu, bu yüzden aralarında savaş çıkması durumunda Ukrayna’daki özel askeri harekatta olduğu gibi hendeklerde geçmeyeceğini söyledi.

Medvedev'den NATO'ya: Savaş çıkarsa Ukrayna’daki gibi hendeklerle değil balistik füzelerle olacak
Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan haberde Medvedev, Telegram paylaşımında, Batı’daki bazı politikacıların sürekli Rusya’yla savaşa hazır olmaları gerektiği yönünde “son derece tehlikeli” açıklamalarda bulunduğunu söyleyerek, “Eğer, Tanrı korusun, böyle bir savaş çıkarsa özel askeri harekat senaryosuna göre yürümeyecek. Toplar, zırhlı teçhizat, İHA ve elektronik harp araçları kullanılarak hendeklerde geçmeyecek” diye NATO'ya uyarıda bulundu.
 
NATO’nun, yaklaşık 1 milyar nüfusa ve toplamda 1.5 trilyon dolar olan askeri bütçeye sahip çok büyük askeri blok olduğunu anımsatan Medvedev, “Bu yüzden, askeri potansiyellerimizin karşılaştırılamaz olması nedeniyle başka seçeneğimiz olmayacak. Karşılık asimetrik olacak” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ülkemizin toprak bütünlüğünü korumak için özel başlıklara sahip balistik ve seyir füzelerini kullanacağız. Bu bizim doktrinsel askeri belgelerimizde belirtiliyor ve herkes bunu iyi biliyor. Bu işte meşhur Kıyamet Günü olur. Her şeyin sonu olur."