Başkan Barzani Brakuji Yaşanmaması için çok bedel ödedi

Siyasi gözlemci ve Soran Kaymakamı Kirmanc Izet, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin kardeş kavgası 'Birakujî' yaşanmaması için çok bedel verdiğini söyledi.

Başkan Barzani Brakuji Yaşanmaması için çok bedel ödedi

Siyasi gözlemci ve Soran Kaymakamı Kirmanc Izet, kişisel Facebook sayfasında kaleme aldığı makalede, 'Şehitler ve birakujî, siyasi pazarlık konusu olamaz' dedi, ''PKK Rojava Kürdistan'ında geniş bir bölgeyi Suriye rejimine teslim ederken, Şengal'de ise Peşmerge ile savaş hazırlığı yapıyor'' yorumunda bulundu.

Basnews'te yer alan haberde, Başkan Barzani'nin her zaman Kürt ve Kürdistan davası ile bölgedeki bileşenlerin hakları için savaştığını belirten Kirmanc Izet, bu doğru politika sayesinde Barzani'nin, uluslararası areneda başarılı bir siyasetçi olarak kabul edildiğini ifade etti.

Başka bir siyasi gözlemci Niyaz Hacî ise kişisel Facebook hesabında kaleme aldığı yazısında, PKK'nin, Ezdilerin geleceğe ilişkin hayallerini işgal altına aldığını belirterek, ''PKK'nin Ezidilerin kent ve köylerine yığdığı güçleri yüzünden halk kendi topraklarına dönemiyor'' dedi.

Niyaz Hacî, yazısında şu ifadele yer verdi: ''PKK; IŞİD'in Kürdistan'a saldırılarının başladığı günden beri Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile savaş yaşanması için türlü tahriklere başvurdu, Şengal'in özgürleştirilmesinin bir yıl ertelenmesine neden oldu. Sonra Kürdistan'dan Türkiye'ye akan petrol boru hattına kaç kez saboyaj düzenledi. Bu şekilde savaşı, Kürdistan Bölgesi ile Kuzey Kürdistan arasındaki sınıra çekmeye çalıştı. Kürdistan Bölgesi ile Türkiye sınırında yürütlen ticareti engellemeye çalıştı. Bunun üzerine bir de Nuri el Maliki'nin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik ambargosu ve kuşatmasını beraberinde getirdi.''