'Suriye ordusu, Halep'te yeni bir TSK gözlem noktasını kuşattı'

'Suriye ordusu, Halep'te yeni bir TSK gözlem noktasını kuşattı'

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rus Pravda Gazetesi, TSK birliklerinin Şam ile Halep arasındaki bağı sağlayan M5 Otoyolu'ndan Rus askeri güçleri eşliğinde çekildiğini iddia ederken, bir iddia da Suriye ordusunun, Kabal el Cebal yakınlarındaki TSK askeri gözlem noktasının kuşatılmasıyla ilgili geldi. 

Rojava Network'te yer alan iddiaya göre, Suriye ordu güçleri Halep'e bağlı Kabal el Cebal'daki gözlem noktasını kuşattı ve Darat Izza'ya doğru ilerledi. 

Suriye ordusunun ilerlediği güzergahlara dair anlık bilgiler paylaşan Rojava Network hesabı, rejim güçlerinin Halep'te Bala'ya doğru ilerlediğini ve Kabal el Cebal ve dağını kontrol altına aldığını duyurdu. 

İdlib'de ise, Suriye ordusunun Kafir Nebl'i topçu ateşine tuttuğu ve Hass kasabasını yoğun ateş altına aldığı belirtildi. 

Suriye askerleri karadan operasyonlara hız verirken, havadan da Rus savaş uçaklarının bombardımanları devam ediyor. 

Habere göre, Rus savaş uçakları Halep ve İdlib'de Blanta, El Haibta, Kafr Amma, Tikdad, el Rami ve Beskol'u bombalıyor.

Halep'te Suriye rejim güçlerinin Hawar, Anjarah, Kasımiye, El Sallum, Şeyh Akil ve el Mari'yi ele geçirdikleri belirtilirken, batı Halep'e ulaşıldığı kaydediliyor.

Al Jazeera haber kanalı, Kabal el Cebal'a topçu ateşi sonrasında Türk askeri güçleri içinde yaralılar olduğunu iddia etti.