Takan: Bahçeli'nin kışkırttığı Damat Albayrak Erdoğan'a kazan kaldırdı

31 Mart yerel seçimleri sona ermesine  rağmen, AKP, İstanbul özelinde seçimleri iptal ettirme çabalarını sürdürüyor. Ancak AKP içinde de bu konu nedeniyle fikir ayrılıkları bulunduğu ve tarafların birbirine karşı açıktan ve örtülü bir şekilde mücadele verdikleri belirtiliyor.

Takan: Bahçeli'nin kışkırttığı Damat Albayrak Erdoğan'a kazan kaldırdı

31 Mart yerel seçimleri sona ermesine  rağmen, AKP, İstanbul özelinde seçimleri iptal ettirme çabalarını sürdürüyor. Ancak AKP içinde de bu konu nedeniyle fikir ayrılıkları bulunduğu ve tarafların birbirine karşı açıktan ve örtülü bir şekilde mücadele verdikleri belirtiliyor.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, 21 Nisan Pazar günkü kulis yazısında, hem Hilal Kaplan ile eşi Süheyb Öğüt'ün başını çektiği ve Başbakanken bir bildiri ile Ahmet Davutoğlu'nun alınmasını sağlayan hem de seçimlerin yenilenmesi için bastıran ve 'Pelikan' olarak bilinen devlet içindeki yapılanmaya değindi hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasında bir uzlaşmazlık olduğunu iddia etti.

Takan, AKP içindeki güç mücadelesi için, "31 Mart gecesi  iyice şiddetlendi iktidardaki taht kavgası. İstanbul'da oylar tekrar tekrar sayılırken, AKP'de adeta kan gövdeyi götürüyordu. Ekrem İmamoğlu mazbatayı aldıktan sonra AKP'de R. Erdoğan'a çok yakın bir kurmaydan şu sözleri işittim; "Berat Albayrak Tayyip beye bayrak açtı. Ailenin önemli isimlerinden de destek aldı" yorumunu yaptı.

Albayrak'ın ABD Başkanı Trump tarafından kabul edilmesine de değinen Takan, "Amerikan tarafında bile, "Erdoğan'a burada derin bir mesaj var. Bak damadını en üst seviye de ağırlıyoruz. Erdoğan'a dikkat et mesajı verildi" yorumları yapılıyor. Bu "tarihi" görüşmenin yine bir damat -eski bir medya patronun damadı- tarafından organize edildiği iddialar arasında... Bu favori ismin yanı sıra bir de plase isimden bahsediliyor. Geçen bir yazımda  kenarından ondan biraz bahsetmiştim. Arayıp bulmak size düşüyor" diye yazdı.

Takan ardından da konuyu 'Pelikan' ekibine getiriyor ve ekliyor:

"Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını geciktirme tezgâhlarında "pelikancılar" denen lobinin ne kadar etkili olduğunu cümle alem biliyor. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık'tan azledilmesi sürecinde çok etkin rol oynayan "pelikancılar"dan AKP içinde de çok büyük rahatsızlık oluşmuş durumda. Erdoğan, "Türkiye ittifakı" çağrısını neden yaptı?.. AKP içinde oluşan havadan elde ettiğim izlenime göre şöyle yorumlayabilirim:

1- "Pelikancılar"ı yok edecek. 2- Damat Berat Albayrak'ı Dişişleri Bakanlığına kaydırarak bol bol seyahat ettirecek. 3- Ekonomi yönetiminde uzlaşılacak bir isimle, ekonomide yazılacak acı reçetelerin faturasını muhalefete yıkacak.

Gerçekten, 31 Mart seçimlerinin ardından sarayda iç mücadele çok kızıştı. Ancak, fotoğrafı daha net görebilmek için iktidarın küçük ortağında neler olup bitiyor?.. Oraya da bakmak lazım. MHP Genel Başkanı doktor Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerinin iptal edilip yenilenmesini herkesten daha fazla istiyor. Dünkü konuşmasına bir bakın!.. Erdoğan'ın konuşmadıklarından çok öte şeyler söylüyor Bahçeli. Bu bir rol paylaşımı mı?.. Bence değil!.. MHP kulislerinde, kısa sayılabilecek bir süre içinde Bahçeli'nin sürpriz bir çıkış yaparak ortaklığı bozabileceği yoğun olarak konuşulmaya başladı. Bunu konuşan isimler ise boş koltuklarda boş boş oturanlar değil... Bana sorarsanız, Bahçeli, Berat Albayrak'tan yana olduğunu, Erdoğan'ın anlayacağı dilden açık etti!..

Müthiş bir bilek güreşi mücadelesi yaşanıyor başkent Ankara'da..."

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz