İstanbul İmamoğlu'nu seçti

İstanbul’da sandıklardan gelen ilk verilerde Binali Yıldırım yüzde 20’ye yakın farkla önde girerken, ilerleyen saatlerde bu fark giderek kapandı.

İstanbul İmamoğlu'nu seçti

İstanbul’da sandıklardan gelen ilk verilerde Binali Yıldırım yüzde 20’ye yakın farkla önde girerken, ilerleyen saatlerde bu fark giderek kapandı.

Saat 23:20'de AA'dan partilere ve basın kuruluşlarına veri girişi kesildi. Bu esnada İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark 4443'e düşmüş ve hala açılmamış yaklaşık 120 bin seçmen oyu bulunmaktaydı. Üstelik oy sayımı İmamoğlu'nun yaklaşık 20 bin oy farkla kazanacağının sinyallerini vermekteydi.

Veri girişinin durmasından 5 dakika sonra saat 23.25 sıralarında Yıldırım, “Seçimi kazandık” açıklaması yaptı. Aynı dakikalarda TV’ye çıkan Ekrem İmamoğlu ise sandıkların tamamının açılmadığını, Yıldırım ile aralarında 4 puan fark olduğunu, kendi oylarının yüzde 50 olduğunu öne sürdü.

CHP’nin verdiği son verilere göreyse İmamoğlu 24 bin oy farkla seçimi kazanmış durumda. Sosyal medyada paylaşılan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ait bilgisayar görüntüsü de bunu doğruluyor.

Öte yandan veri akışını 8 saattir kesen Yüksek Seçim Kurulu’ndan İstanbul’la ilgili bir açıklama da gelmedi. İstanbul belirsizliği devam ediyor. Sabah saatlerinde yeni bir açıklama yapan Mİllet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu,  herkesi demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

ADALAR’DA ERDEM GÜL KAZANDI

CHP’nin İstanbul’un Adalar ilçesinde aday gösterdiği gazeteci Erdem Gül, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. Erdem Gül oyların yüzde 43.91’ini, AK Parti’nin adayı Özlem Öztekin Vural ise oyların yüzde 30.61’ini aldı.

SARIGÜL’E ŞİŞLİ’DEN ŞOK

ŞİŞLİ’de DSP’den aday olan ilçenin eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül, umduğunu bulamadı. CHP’li aday Muammer Keskin 20 puana yakın farkla Şişli’nin yeni başkanı oldu.

ANADOLU YAKASINDA ARİTMETİK DEĞİŞMEDİ

AVRUPA yakasında değişiklikler yaşanırken Anadolu yakasında partiler pozisyonlarını korudu. Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Şile, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla, geçen seçimde olduğu gibi Ak Parti’de kaldı.

Adalar, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve Kartal da CHP’de.

İLÇELERDE 24 AK PARTİ 14 CHP, 1 MHP

İSTANBUL’un 39 ilçesinde nefes nefese bir seçim yaşandı. 24 ilçede AK Parti, 14 ilçede CHP seçimi kazandı. Cumhur ittifakının MHP kanadının da artık İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı var. CHP, İstanbul’un en batısındaki iki ilçede, Silivri ve Çatalca’da seçimi kaybetti. AK Parti’nin aday göstermediği Silivri’de, kazanan, cumhur ittifakının MHP’li adayı Volkan Yılmaz oldu. İstanbul’un en batıdaki ikinci ilçesi Çatalca’da, geçen dönem seçimi 4 bin oy farkla kaybeden AK Parti bu kez kazandı.

BÜYÜKÇEKMECE’DE 6. KEZ HASAN AKGÜN

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın AK Parti’den adaylığını koyduğu Büyükçekmece’de, CHP adayı Hasan Akgün, 25 yıldır elinde tuttuğu koltuğu, girdiği altıncı yarışta da rakibine kaptırmadı.

KÜÇÜKÇEKMECE VE ESENYURT’U CHP ALDI

CHP, kayıplarını Esenyurt ve Küçükçekmece’de telafi etti. Esenyurt’ta CHP adayı Kemal Deniz Bozkurt, Küçükçekmece’de Kemal Çebi seçim yarışını AK Parti adaylarından önde göğüsledi.