Kılıçdaroğlu: Suriye politikası Türkiye'ye kaybettirdi

Kılıçdaroğlu: Suriye politikası Türkiye'ye kaybettirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesinin yapılacağına inanmadığı ve gündem değiştirmek için ortaya atıldığını söyleyerek, “Kim yapacak? Katarlılar yapsın diye bekliyorlar, CHP iktidarında tek kuruş yok bunu yapanlara. “İkna etsinler beni” diyor, Ekrem Bey’e randevu versin o onu ikna eder” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerle buluşmasında konuşuyor.

Erdoğan’ın gidiş gerekçesi İhvan kardeşliği

Suriye’de Türkiye kazandı mı kaybetti mi? Suriye politikasının kaybettirdiğini herkes kabul eder, İhvan merkezli politikanın sonucu bu. Cumhurbaşkanı İdlib hakkında konuşurken “50 bin kardeşimiz geliyor” dedi, kardeşlerini git Saray’da ağırla, sarayın çevresine kur çadırları. Şimdi Libya, Libya’ya ihvan kardeşliği için gidiyoruz, derinlikli diplomasi yok. “Atatürk de Libya’ya gitti o da oradaydı” diyor, iyi de o zaman orası Osmanlı toprağıydı, Osmanlı paşası ne yapacaktı? Erdoğan’ın gidiş gerekçesi İhvan kardeşliği. Yarın orada Mısır tanklarını sokarsa ne yapacağız. Ha şu olur. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı onları toplasın götürsün ama askerimizin orada işi yok.

Mansur Bey’e “çaresini bulun” dedim

Belediye ile Sinan bey arasında bir sorun. Olayın özünde, rantiyeciler yargıyı kullanarak idareyi bypass ederek rant elde ediyorlar. Kazanılmış hak diye bir şey var, Mansur Bey’e “çaresini bulun” dedim. Yargıya büyük görev düşüyor. “Yapılmışı hak sayalım”, olmaz öyle şey, o zaman o kararı verme. Haksız rant elde ettirilen çok yapı var, bunların 5-6 kişi olduğu bilgisini verdi, aynı yöntemle rant elde eden. Buna yargının dur demesi lazım. Olaya maliye el atmalı bu büyük rantları elde edenler ne kadar vergi verdiler.

Ekrem Bey’e randevu versin o onu ikna eder

Kanal İstanbul’un yapılacağına inanmıyorum gündem değiştiriyorlar.

Kim yapacak? Katarlılar yapsın diye bekliyorlar, CHP iktidarında tek kuruş yok bunu yapanlara. “İkna etsinler beni” diyor, Ekrem Bey’e randevu versin o onu ikna eder. Erdoğan’ın engin bilgisi var kimya, fizik konusunda bir de ahlak öğrense çok iyi olacak.

Asgari ücret açlık sınırının altında

Asgari ücret açlık sınırının altında. Kaybeden gariban kazanan sarayın çevresi.