Uluslararası Koalisyon yetkilileri Rojava Derik'te bombalanan bölgede

Uluslararası Koalisyon yetkilileri, bombalanan bölgede incelemelerde bulundu.Batı Kürdistan'ın Derik kenti yakınlarındaki Karaçok bölgesine giden uluslararası koalisyon yetkilileri Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yetkilileriyle bir araya geldi.

Uluslararası Koalisyon yetkilileri Rojava Derik'te bombalanan bölgede

Uluslararası Koalisyon Güçleri temsilcileri ve komutanlar, QSD Genel Komutanlığı üyeleriyle birlikte Karaçok bölgesini ziyaret etti. YPG merkezini de ziyaret eden yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.

Zarar Tespit Çalışmaları Sürüyor

TSK'nın dün gece bombaladığı Batı Kürdistan'ın Derîk kenti kırsalındaki YPG'nin askeri noktasının da bulunduğu Karaçok tepesi, Rojava'nın Sesi Radyosu ve sivil yerleşim alanlarının da zarar tespit çalışmaları sürüyor.

YPG: 5 savaşçı Yaşamını Yitirdi

YPG'nin anakarargah sözcülerinden Rêdur Xelîl sosyal medya hesaplarından verdiği bilgilere göre, 5 YPG'linin yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı.

SOHR: 18 YPG'li hayatını Kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Batı Kürdistan'a gerçekleştirdiği hava saldırılarında 18 Halk Savunma Birlikleri (YPG) üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Msd:Rakka Operasyonu Tehlikede

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yûsif'in de aralarında olduğu kalabalık grup, saldırılara tepki gösterdi. Yûsif ve Ehmed ise, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda uluslararası koalisyon ve ABD'ye çağrıda bulunarak, tepkinin açıklama düzeyinde kalmaması gerektiğini belirtti.