Ninova Meclisi Başkanı: PKK, bölgede çatışmaların son bulmasını istemiyor

TSK'nın Şengal'e yönelik hava saldırısını değerlendiren Ninova Meclisi Başkanı Beşar Kiki, olayların bu aşamaya gelmesinin sorumlusunun PKK olduğunu söyledi.

Ninova Meclisi Başkanı: PKK, bölgede çatışmaların son bulmasını istemiyor

Kürdistan24'e konuşan Ninova Meclisi Başkanı Beşar Kiki, "PKK'ye defalarca bölgeyi terk etmesini istedik ancak bizi dinlemediler. Biz orada gerginlik çıkacağını öngörüyorduk. Sonuç olarak Türkiye bölgeyi bombaladı. Aslında bu da PKK'nin olayların bu raddeye ulaşmasını istediği anlamına geliyor. PKK bölgede çatışmaların sona ermesini istemiyor” dedi.

Şengal'deki tek yasal askeri gücün Peşmerge olduğunu vurgulayan Beşar Kiki, "Biz kendilerine, ille de bölgeye hizmet etmek istiyorsanız, gelin sivil faaliyetlerinizi yürütün dedik. Ancak onlar bunu reddetti” diye konuştu.

PKK'nin artık bölgeden çekilmesi gerektiğini vurgulayan Ninova Meclisi Başkanı, "Olayların bu raddeye gelmesinden PKK'yi sorumlu tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası kamuoyunun, PKK'nin bölgeden çıkarılması konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirten Beşar Kiki, Bağdat'tan bu konuya dair daha net bir tutum sergilemesini beklediklerini vurguladı.

Ninova Meclisi Başkanı, "Türkiye'den de bombardımanlarına son vermeyi talep ediyoruz. Çünkü bu bölge halkına zarar veriyor” dedi.