Goran Hareketinin Kürdistan'a karşı Haşdi Şabi birliği oluşturma girişimine tepki

Goran Hareketi Soran İlçe Sorumlusu ve aynı zamanda Sûrçî aşireti reisi Serdar Omer'in Soran bölgesinde Bağdat'ın izniyle bir Haşdi Şabi birliği oluşturma girişimleri olduğu bildiriliyor. Soran Kaymakamı, Haşdi Şabi birliği kurmak isteyen Goran yetkilisini uyardıklarını söyledi.

Goran Hareketinin Kürdistan'a karşı Haşdi Şabi birliği oluşturma girişimine tepki

Goran Hareketi Soran İlçe Sorumlusu ve aynı zamanda Sûrçî aşireti reisi Serdar Omer, Süleymaniy'de gazetecilere yaptığı açıklamada ''Irak hükümeti bana bölge gençlerinden askeri bir güç oluşturma izin verdi. Benden gençlerin isimlerini yazmamı istediler. 3 bine yakın genç söz konusu askeri birliğe katılmak üzere isimlerini yazdırdı'' şeklinde konuşmuştu.

Konu hakkında BasNews'e konuşan Soran Kaymakamı Kirmanc Izet, ''Bu yetkili, Soran sınırları içerisinde Peşmerge Güçleri dışında başka silahlı oluşumlara izin verilmeyeceği konusunda uyarılmıştır'' dedi.

Kirmanc Izet, ''Hiç kimsenin başka bir silahlı güç oluşturmasına izin verilmez. Bu kişi Bağdat'tan yardım almak amacıyla böyle bir girişimde bulunmuştur'' ifadelerini kullandı.