Permerge Bakanlığı: Şengal'de korkulan oldu!

TSK'nın dün gece yarısından sonra Şengal Dağını bombalamasına ilişkin Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK'nin Şengal'den çıkması ve Kürdistan Bölgesinin zarar görmesine yol açmaması gerektiği dile getirildi. Türkiye'yi ise bu konuda daha duyarlı davranmaya çağırdı.

Permerge Bakanlığı: Şengal'de korkulan oldu!

Peşmerge Bakanlığı'ndan Helgord Hikmet, BasNews'e yaptığı açıklamada Türk savaş uçaklarının saldırısına ilişkin, bir yıldan fazla bir süredir peşmerge ve Kürdistan'ın bu zor duruma sokulmaması çağrısında bulunuyoruz. Bugün korktuğumuz şey gerçekleşti. Dün gece Türk savaş uçakları peşmerge kampını vurmuş, bir grup peşmerge şehit olmuş, kampları yanmıştır.

Helgord Hikmet, PKK'nin tavrını gözden geçirmesi ve Kürdistan Bölgesi toprağından çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye'den de bu konuyla ilgili daha ciddi ve daha duyarlı hareket etmesini istiyoruz. Buranın hiç kimsenin anlaşmazlıklarının savaş meydanı olmasını istemiyoruz.

Hikmet ayrıca, PKK'nin Şengal'de kalmaya devam etmesi halinde Türk saldırılarının devam edeceğini, zira Irak devletinin egemenliğini savunmaya gücü yetmediğini belirtti. PKK'nin, Kürdistan yetkilileri ve peşmergenin uyarılarını dikkate alarak Şengal'den çıkmasını istiyorduk. Aksi takdirde Türkiye'nin saldırıları devam edecek.