18. Seqiz Kürt Tiyatro Festivali başladı

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Seqiz Kürt Tiyatro Festivali başladı

18. Seqiz Kürt Tiyatro Festivali başladı

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Seqiz Kürt Tiyatro Festivali başladı. Festivale bu yıl yerli ve yabancı 12 tiyatro grubu katılıyor. Festival dört gün sürecek.

Sine Kültür ve İslami İrşad Genel Müdürü Ali Asgar Deryayi, 18’inci Seqiz Kürt Tiyatro Festivali’nin 18 Şubat günü “3 Kadın” isimli tiyatro oyunu ile başladığını duyurdu.

Kirmanşanlı tiyatrocuların hazırladığı “Üç Kadın” adlı oyunun yönetmenliğini Said Pakzad yapıyor.

Ali Asgar Deryayi, 21 Şubat’a kadar devam edecek olan festivale İran ve Rojhılat’tan 8, yurt dışından da 4 grubun katıldığını aktardı.

Urmiye vilayetinden bu yıl iki ekip festivale katılıyor. Yönetmen Siyamek Denir’in “Suphi-Eleşiş” adlı oyunu ile Resul Bangin’in hazırladığı “Mem û Zin” oyunu tiyatro severlerle buluşacak.

Festivale Duhok ve Kerkük’ten de tiyatro ekipleri katılacak.

Festival Tertip Komitesi Başkanı Feridun Hamdi, “Seqiz’daki festival dünyanın en büyük Kürt tiyatro festivali. Bu yüzden yurt dışından da tiyatrocular katılıyor” dedi.  

Seqqiz’in Kürt tiyatrosu için büyük bir marka haline geldiğini belirten Hamdi, "Seqiz’in UNESCO tarafından kültür şehri ve Kürt tiyatro festivallerinin başkenti olarak tanınması için sanatçıların ve yetkililerin bu festivale daha fazla önem vermesi gerekiyor” diye ekledi.

Seqiz Kürt Tiyatro Festivali, Rojhilat’ta Marivan Sokak Tiyatrosu Festivali'nden sonra her yıl düzenlenen en büyük tiyatro festivalidir.