83 yaşındaki hasta tutukluyu ziyaret eden Beştaş: 'Ellerim kelepçeden hiç ayrılmıyor'

Lice davası iddianamesinde olayla ilgisinin olmadığı açığa çıkmasına rağmen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ı öldürmekle suçlanan hasta tutuklu 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ı cezaevinde ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Adım adım ölüme gidiyor, ölüme gönderiliyor” dedi. Beştaş, Mehmet Emin Özkan’ın durumunun ağır olduğunu belirterek, “Ellerim kelepçeden hiç ayrılmıyor” dediğini aktardı.

83 yaşındaki hasta tutukluyu ziyaret eden Beştaş: 'Ellerim kelepçeden hiç ayrılmıyor'

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve ağır sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmeyen 83 yaşındaki hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, fenalaşması üzerine 17 Mayıs’tan bu yana 6 kez hastaneye kaldırıldı. Özkan’ın, 25 Mayıs’ta Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kelepçeli getirilmesi görüntüleri kamuoyundan büyük tepki topladı. Özkan, 3 gün boyunca yatağa kelepçelenen Özkan, tekrar cezaevine götürüldü.

“Mehmet Emin Özkan adım adım ölüme gönderiliyor”

Mehmet Emin Özkan ile Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde açıklama yapan Meral Danış Beştaş şu ifadeleri kullandı:

“25 yıldır cezaevinde olan Mehmet Emin Özkan’ı ziyaret ettim. Kapalı bir görüş gerçekleştirebildik cam ve parmaklıklar arkasından telefonla. Beklediğimden de kötüydü. Çok zorlayamadım çünkü konuşacak halde değildi. Damağı kurumuş, tekerlekli sandalyede geldi. Kulakları iyi duymuyor. Aslında şu anda yoğun bakımda olması gereken bir durumda. Fakat buna rağmen tutuklu olarak yargılanıyor. Hatta hakkında açılan davada yargılamanın yenilenmesi de kabul edildi. Adana’da bu dava da devam ediyor. 25 yılın sonunda bile hâlâ serbest bırakılmamasının adı işkencedir. Adım adım ölüme gidiyor, ölüme gönderiliyor.

“Mehmet Emin Özkan’a daha fazla işkence yapılmasın”

Mehmet Emin Özkan’ın en azından ailesiyle vedalaşması için serbest kalması gerekiyor. Her an yaşamını yitirebilir. Her gün revire çıkıyor. Geçen hafta hastaneye götürülmüştü. Bugün tekrar hastaneye götürüleceğini söyledi. Revirden yanıma geldi. Mehmet Emin Özkan’a daha fazla işkence yapılmasın.”