Ahmet Türk'ten "Biz her şeyi not alıyoruz" diyen AKP Sözcüsü Çelik'e: Halkı tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız

Ahmet Türk, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in 'Biz her şeyi not alıyoruz' sözlerini eleştirdi: "Hâlâ halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız."

Ahmet Türk'ten "Biz her şeyi not alıyoruz" diyen AKP Sözcüsü Çelik'e: Halkı tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız

Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "biz herşeyi not alıyoruz" sözlerini "Hâlâ halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız" diyerek eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Maraş merkezli depremlerin etkilediği Urfa’ya giderek Birecik, Suruç ilçeleri ile kent merkezinde yürütülen çalışmaları inceledi.Buldan’a; görevinden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Berdan Öztürk eşlik etti. İncelemelerin ardından Buldan, Türk ve Öztürk, Birecik’teki yardım merkezinde açıklama yaptı.

Türk: Duyarsız Bir Devletin Halka Gördüğü Reva Budur

Depremin ardından yaşanan sorunlara dikkat çeken Türk "görebildiğimiz kadarıyla bu felaketin üstüne bir de iktidar, devletin felaketi eklendi. Eğer devletin engellemeleri olmasaydı inanın ki halkımız büyük bir dayanışma içinde birbirini sahiplenerek yaralarını sarabilirdi. Ancak iki gün devletin ortada olmaması ve sonrasında STÖ’lere müdahale etmesi maalesef ölümlerin artmasına neden oldu. Duyarsız bir devletin halka gördüğü reva budur” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çalik'in "biz herşeyi not alıyoruz" sözlerini de eleştiren Ahmet Türk şöyle konuştu:

"Bugün bile sivil toplum örgütlerini, halkla diyalog kuranları tehdit eden bir mantıkla karşı karşıyayız. Geçen gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Biz her şeyi not alıyoruz’ diyor. Hala halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız” sözleriyle AKP’yi eleştirdi.