ABD bombardıman uçakları Ortadoğu üzerinde devriye uçuşu yaptı

ABD Silahlı Kuvvetlerine ait, B-52 tipi iki stratejik bombardıman uçağının, dün Ortadoğu üzerinde çok uluslu devriye uçuşu gerçekleştirdiği kaydedildi.

ABD bombardıman uçakları Ortadoğu üzerinde devriye uçuşu yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ülkenin iki B-52H bombardıman uçağının Perşembe günü Orta Doğu üzerinde bir bombardıman görev gücü görevi gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerine ait iki adet B-52H uçağı, ABD'nin, bölgedeki güvenliğe yönelik verdiği taahhüdü bir kez daha vurgulamak için, ABD'nin ortak ve müttefiklerine yönelik saldırganlığı geri püskürtmek adına, Ortadoğu'da çok uluslu bir devriye görevi yapmışlardır" bilgisi paylaşıldı.
 
CENTCOM komutanı Michael Korilla, "Bu görev, bölgesel güvenliğe olan bağlılığımızı ve bölgedeki askeri ortaklarımızın ortak yeteneklerini gösteriyor" dedi.
 
İsrail ordusu da yaptığı açıklamada, ülkenin F-35A savaş uçaklarının İsrail hava sahasından geçerken Basra Körfezi'ne dönüş yolunda olan iki Amerikan B-52 bombardıman uçağına eşlik ettiğini duyurdu.
 
Diğer taraftan CENTCOM'dan yapılan bir başka açıklamada, CENTCOM Komutanı Michael Corilla'nın geçtiğimiz hafta içerisinde aralarında İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Lübnan'ın da bulunduğu Ortadoğu'daki ortak ülkelerin tüm askeri liderleriyle görüştüğünü duyurdu.