ABD, İsrail'e destek için 2 bin asker hazırlıyor

Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin 2 bin askerine 'İsrail'e konuşlanmaya hazır olma' emri verdiğini ileri sürdü. Gazeteye konuşan yetkililer, bu askerlere savaş emri verilmediğini, danışmanlık ve tıbbi desteğin amaçlandığını söyledi.

ABD, İsrail'e destek için 2 bin asker hazırlıyor

ABD ordusunun İsrail'i destekleme adımı kapsamında konuşlandırma görevi için yaklaşık 2 bin asker belirlediği iddia edildi.

Wall Street Journal'in ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD İsrail’e destek amacıyla 2 bin askerini hazırladı.

Wall Street Journal gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberindeki iddialar şöyle:

• Yaklaşık 2 bin ABD askeri olası bir konuşlanmaya hazırlanmak üzere geçen hafta sonu belirlendi.

• Bu askerlere savaş görevi verilmesi beklenmiyor; misyonlarının, İsrail ordusuna danışmanlık yapmak ve tıbbi destek vermek gibi alanlarla sınırlı olacağı belirtiliyor.

• Askerler, ABD'nin hem Ortadoğu, hem de Avrupa dahil diğer bölgelerdeki birlikleri arasından belirlendi.

• Şu an için herhangi bir birliğe "Konuşlanacaksınız" kesinliğinde bir talimat verilmedi.

WSJ: Olası kara harekâtını destekleme adımı

Wall Street Journal'ın haberinde, "ABD'nin bu askerleri hangi koşullarda ve nereye konuşlandıracağı net değil ancak Pentagon'un kararı, İsrail'in Gazze'ye bir kara harekâtı düzenlemesi halinde İsrail askerlerini desteklemeye hazırlandığını işareti" denildi. Gazete, "Bu askerlerin kaçının, konuşlandırılmalı halinde İsrail'in içine gireceği de net değil. Fakat yetkililer, en azından bazılarının İsrail askerlerini desteklemek için ülkeye giriş yapabileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Haberde "ön konuşlanma talimatının, askerlerin kesinlikle konuşlanacağı anlamına gelmediği ama harekete geçmeleri için ihtiyaç duydukları zamanı kısalttığı" da vurgulandı.

FOX News de aynı iddiayı yazdı

Cumhuriyetçilere yakın Fox News sitesi de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, belirli sayıda Amerikan askerine "konuşlanmaya hazır olun" talimatı verdiğini yazdı. ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Sabrina Singh ise ilgili haberler hakkında şu an için yorum yapmayacağını söyledi.