NATO zırhlı araçları Kobane havaalanında konuşlandı: Erdoğan'a mesaj verildi

İslam Devleti'nin (IŞİD) nihai yenilgisinin ardından, Uluslararası Koalisyon tarafından Fırat'ın Doğusu'na 5. parti olarak lojistik ve askeri takviye taşıyan yaklaşık 100 tırın giriş yaptığı bildirildi. IŞİD tehdidinin bitmesine rağmen DSG güçlerine silah ve askeri malzeme tedariki, Rusya ile yakınlaşan Türkiye'nin ve Sam rejiminin olası saldırılarına karşı Kürtlerin Koalisyon tarafından desteklenmesi kararlılığı olarak kabul edildi.

NATO zırhlı araçları Kobane havaalanında konuşlandı: Erdoğan'a mesaj verildi

İslam Devleti'nin (IŞİD) nihai yenilgisinin ardından, Uluslararası Koalisyon tarafından Fırat'ın Doğusu'na 5. parti olarak lojistik ve askeri takviye taşıyan yaklaşık 100 tırın giriş yaptığı bildirildi. IŞİD tehdidinin bitmesine rağmen DSG güçlerine silah ve askeri malzeme tedariki, Rusya ile yakın ilişkiler geliştiren Türkiye'nin ve Şam rejiminin olası saldırılarına karşı Kürtlerin Koalisyon tarafından desteklenmesi olarak kabul ediliyor.

Gözlemevi, IŞİD'e karşı mücadelede kullanılan NATO'ya ait zırhlı araçların Kobani Havalimanı çevresinde konuşlandığı iddiasını duyurdu. Söz konusu iddia NATO güçlerinin Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesi açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Erdoğan'ın Fırat'ın Doğusu'na olası bir operasyon konusunda Putin'den yeşil ışık almaya çalıştığı bir toplantı öncesindeki bu gelişme, ABD ve NATO'nun olası gelişmelere karşı pozisyon aldığı şeklinde yorumlandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kürdistan Bölgesi'nden gelen, lojistik ve askeri malzeme taşıyan yaklaşık 100 tırın Suriye'de Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolü altında bulunan bölgelere doğru ilerlediğini duyurdu.

100 tır dolu malzemenin Suriye Demokratik Güçlerinin kontrol altındaki bölgelerine dağıtıldığı dile getirilen haberde, tırların bir kısmının Kobanê ve çevresine doğru hareket ettiğine dikkat çekildi.

DSG ve Uluslararası Koalisyon'un Fırat'ın Doğusu'nda IŞİD'e karşı nihai zaferin ilanından bu yana toplamda 660 tırdan oluşan 5 parti askeri malzemenin DSG kontrolündeki alanlara ulaştığı dile getirilen haberde, tırların bir kısmının Haseke bölgesindeki Tal Tamr ve Şaddadi'ye, diğerlerinin de Deyrezzor'a doğru yöneldiği vurgulandı.

Gözlemevi 100 tırlık konvoyun yaklaşık 60'ının zırhlı araçlar, Hummerlar ve askeri ve lojistik takviye taşıdığını bunlara yakıt dolu 10 tankerin de eşlik ettiğini dile getirdi.