ABD'deki kritik görüşmeler bugün başlıyor

ABD'deki kritik görüşmeler bugün başlıyor

ABD’ye resmi  ziyarette bulunan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, Washington’daki temaslarına bugün başlıyor.

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani’ye Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Kürdistan Hükümeti Washington temsilcisi Beyan Sami Evdirehman da eşlik ediyor.

Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti Washington’da, Beyaz Saray, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi ve ABD Kongresi'nde, Kürdistan’da yoğunlaşan bağımsızlık ve referandum süreçleri konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

Hewlêr-Washington ve Hewlêr-Bağdat ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ve terör örgütü DAİŞ ile mücadele de önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’un göreve başlamasının ardından ABD’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Mesrur Barzani, resmi temasların yanı sıra Washington’daki bazı düşünce kuruluşlarının toplantılarına katılarak Musul operasyonu ve DAİŞ ile mücadele konularında görüşlerini aktaracak.