ABD'den Menbic hamlesi

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Suriye'nin Menbic kenti yakınlarında muhtemel çatışmaları engellemek için koalisyona ait zırhlı araçların devriye gezdiğini açıkladı.

ABD'den Menbic hamlesi

Albay Dorrian, "ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Menbic'in kuzeyine askeri yığınak yaptığı ve bölgede devriye gezdiğine" dair haberler çıkması üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı.

Sözcü, "CJTFOIR (Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu) bu adımı, koalisyon üyelerine ve ortaklarına güvence vermek, saldırıları caydırmak ve IŞİD'in yenilmesine odaklanmaya devam etmek üzere attı” ifadelerini kullandı.

Dorrian, "CJTFOIR düşmanca hareketleri caydırmak, yönetişimi iyileştirmek ve YPG'nin orada daimi bir varlığının bulunmadığını temin etmek için Menbic civarındaki kuvvetleri artırmıştır” paylaşımında da bulundu.

Dorrian ayrıca Koalisyonun geçen yazdan beri Menbic'de kuvvet bulundurduğunu kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada ise Menbic'e Suriye rejimi ve Rusya'ya ait zırhlı araçların, insani yardım konvoylarına eşlik ederek ilçeye girdiği ifade edilmişti.