Ahmet Türk'e tahliye kararı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan sonra tutuklanan Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün tahliyesine karar verildi.

Ahmet Türk'e tahliye kararı

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım'da görevden uzaklaştırılan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan Ahmet Türk'ün avukatları tutuksuz yargılanması için Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

Talebi değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Türk'ün yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Adli tıp sakınca görmemişti

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk hakkında adli tıp raporu hazırlanmıştı. Adli tıp, "Türk'ün cezaevinde kalmasında sağlık açısından bir sakınca yok" denmişti.

Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, adli tıp raporunda kalp pili bulunan ve kataraktlı Türk'ün 6 ayda bir sağlık kontrolünden geçmesi halinde bir sıkıntı olmayacağına yer verildiğini belirtmişti.