AK Partili Şahin: Fırat Kalkanı'nın nedeni Kürdistan'dı

AK Parti milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Fırat Kalkanı operasyonunu Akdeniz'e açılacak bir Kürdistan kurma projesinin önünü kesmek için başlattık” dedi.

AK Partili Şahin: Fırat Kalkanı'nın nedeni Kürdistan'dı

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'te referandum toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Şahin, Suriye'de neredeyse her ülkenin askerinin bulunduğunu söyledi.

Osmanlı Devleti'nin son döneminde, sınırların 'Batılı emperyalistler' tarafından çizildiğini söyleyen Şahin, 2 hedefin ise gerçekleşemediğini ifade etti. Şahin, şunları söyledi:

"Bunlardan biri büyük Kürdistan'dı biri de büyük Ermenistan'dı, gerçekleştiremediler. 100 yıl sonra şimdi yeniden İran'daki, Irak'taki, Suriye'deki ve Türkiye'deki Kürtleri içine alacak, bizim sınırımızda Akdeniz'e açılacak bir Kürdistan kurma projeleri var. Bunların haritaları falan ortaya çıktı. Biz devlet ve hükümet olarak Fırat Kalkanı operasyonunu niye başlattık biliyor musunuz? Bunun önünü kesmek için başlattık. Bu Fırat'ın batısına geçemesin diye yaptık bütün bunları.”

Türkiye'nin Suriye topraklarında gözü olmadığını söyleyen Şahin, Türkiye'nin savunmasının El Bab'tan başladığını belirtti. Şahin, "Onun için bizim askerimiz orada. O yüzden 70'e yakın şehit verdik. Tam bu noktada Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimin, istikrarlı bir yönetimin bulunmasına ihtiyaç var” diye konuştu.